Waar ben je, mijn laatste liefde

Ik ben geen jong enthousiast meisje; Er zijn dagen dat ik een oude oude vrouw voel, die zo veel heeft overleefd en gereineerd is dat niet langer verrassing. Maar veel vaker voelde zich nog steeds dat jong en mooi

meisje, dat door het leven ging met trots verhoogde hoofd. En hier op zulke dagen accepteer ik als een goed beroep op uw adres: “Meisje! Je zult het me niet vertellen. “,” Girl zal het niet helpen. »Ja, en in je veertig, met een dochter en kleinzoon, ik (en, blijkbaar niet alleen ik) waarnemen als een jong en mooi meisje dat nog steeds vooruit is. En de helft van het leven passeerde, leeft, wordt voorspeld, gekruist, en ik, als alle vijanden genoemd, zoals in die gedenkwaardige dageraad van de prom, sta ik voor een dun gezicht van het verleden en de toekomst en stel je voor dat ik Nog steeds verderop dat alles uitkomt, wat komt liefde en wordt gelukkig. Dus het was twintig met ‘s nachts geleden.

En tijdens deze periode in mijn leven was er allemaal: en oneindig liefde, en gebedsvertrouwing, en het verlies van kinderen, en pleiten over vergeving en nieuwe verraad, en mijn mannen van haar man en keerden er naar toe Complete pauze, stomme poging, brandende bruggen, ontsnapping uit hun liefde, weer uitkwamen getrouwd, maar een goed, maar onbemind persoon, leven waarmee voor beiden al tien jaar een katguard is geworden. Vijfendertig besloot dat het genoeg was om te doen alsof en de zichtbaarheid van het gezin te creëren, wat dat niet is. Uit elkaar gegaan. En dertig zes werden verliefd. Werd verliefd op halflichten. Zelfs toen, op de allereerste avond, hebben gehoord van het geluid van zijn stem en met hem geconfronteerd, ik heb het begrepen: dit is mijn man! En dan geleerd dat hij een vrouw heeft. En bijna een half jaar vermeed ik ontmoetingen met hem, hoewel vreselijk, vreselijk wilde zien, hoor, praat met hem en voelde zijn aanwezigheid. Maar de geest regeerde nog steeds mijn lichaam. Waar, binnenkort. Nog steeds de dag waarop Andrei naar me toe kwam. Kwam zodat hij hem niet kon besturen. Kwam op mijn verjaardag.

Ik was al zevenendertig op die dag, en hij was maar tweeëndertig. Maar wat is een verschil van vijf jaar? Kleine dingen! Voelde een meisje. God! Hoeveel vreugde, tederheid en genegenheid gaf me deze man! Ik ben hem zo dankbaar voor alles! Andrei hielp de pijn van verlies van die allereerste, de meest krachtige en ongelukkige liefde te overwinnen. Ik had zo’n gevoel dat er geen dertien jaar was, ik begreep niets, en plotseling werd wakker, kwam tot leven! O mijn God! ik werd verliefd! Verliefd op de tweede keer in het leven. Maar liefde was een zondig, verboden en daarom werd van de allereerste dag gedoemd. De eerste zomer van onze liefde leefde in een sprookje, de volgende en een half jaar in gelukzaligheid van nabijheid met haar geliefde en in bloem van voorgevoel die het op een dag zal eindigen.

En toen kwam die zwarte dag! Zijn vrouw kwam naar me toe! Als ze me begon te beledigen, verwijten ik in iets, toen zou ik waarschijnlijk zijn aangekomen ondanks alle redelijke argumenten. Wat als dit mijn laatste liefde is en de laatste gelukkige kans? Maar zijn echtgenoot, slim, hoewel ook een jonge vrouw het feit heeft omgaaid dat hij begon te zeggen hoe haar man was veranderd (omdat hij, blijkbaar veel voor hem bedoel) dat hij in een droom mijn naam herhaalt, uiteindelijk Ze leerde alles en leerde en kwam naar me toe om te zweren, maar gewoon om een ​​vrouw te zien die van Andrei hield. En ze is puur in Babya, op zoek naar mijn ogen in blauw, zoals de zee, ogen filmen met tranen, toegevoegd: “Ik weet het, je houdt ook van hem en je kunt het van me wegnemen, maar doe het alsjeblieft niet. Ik hou niet van hem. Ik kan niet zonder hem leven. “En van blauw, overvol met tranen meren opgerolde beekjes. Dit alles gebeurde rustig, zonder geschreeuw, zonder hysterie.

Ik kon het niet uitstaan, ik heb gezworen dat Andrei vanaf nu niet langer de drempel van mijn huis zal oversteken. Wat ik het waard was – ik weet het maar. Maar het woord ingetogen! En wat? Voor het vierde jaar woon ik in leegte, stilte, eenzaamheid. Ik ben allemaal dezelfde aantrekkelijke vrouw waar het meisje vaak aanspreekt. “. Maar mijn God, ik ben veertig, en ik ben alleen. Ik ben geen hel, ik wil liefhebben. Waar ben je, de mijne, misschien de laatste liefde?